Естетична стоматология

Естетична стоматология

Екипът на Splendent ще се заеме с подобряването на общото Ви стоматологично здраве. Ние работим с пациенти на всяка възраст, включително деца, като подхождаме с внимание и търпение към всеки един случай. Ние имаме:

  • Огромен опит и квалификация;
  • Модерна база с отлична локация;
  • Надеждни материали;
  • Обширно портфолио с услуги;
  • Търпение и внимание към всеки детайл.

Специалистите ни притежават безпогрешен усет за хармония, които съчетават с очакванията на пациентите, за да създадат заедно перфектна визия, която отговаря на техните представи за красота.

Почистване на зъбен камък и полиране на зъбите

За да намалим риска от заболяване на венците и да предотвратим появата на сериозни проблеми в пародонта в бъдеще, се препоръчва да се извърша регулярно професионално почистване на зъбен камък и полиране на зъбите.

Първият етап на почистването отстранява натрупванията на плака и зъбен камък. Използва се почистващ апарат с ултразвук, който премахва цялото натрупване на зъбен камък над- и под-венечно, като може да се наложи употребата и на ръчни инструменти.
Следващата стъпка е полиране на зъбите с Air-Flow апарат, за да се направи повърхността им наистина гладка. Тя изглажда миниатюрните неравности и зони с груба текстура на зъбите, за да ги предпази от последващо натрупване на плака.

Препоръчително е да се извършва два пъти годишно
Намалява значително риска от пародонтални заболявания
Премахва оцветяванията от повърхността на зъбите

Клинично избелване

Зъбите най-често променят цвета си заради напредване на възрастта, тютюнопушене, храни и напитки, които оцветяват (кафе, чай, червено вино, куркума, цветло и т.н.).

Ние работим с най-усъвършенстваната система за избелване на зъби, с чиято помощ ще постигнем искрящата белота, ако тя Ви липсва.
Клиничното избелване (office bleaching, chear side) е значително е по-щадящо от домашното, защото процедурата се осъщяствява под професионален контрол и няма риск за зъбите и венците Ви. Домашното избелване е също толкова ефикасно, но е с много по-голяма продължителност и пациентите често злоупотребяват.

Преди избелването, стоматологът ще почисти зъбния камък и плаката при нужда, за да не пречат отлаганията на действието на избелващия агент. Нашите специалисти ще се уверирят, че състоянието Ви позволява да се подложите на процедурата и ще предприеме всички необходими мерки, за да осигури пълен комфорт и да предпази здравето Ви.

Видим ефект след първото посещение
Дълготраен ефект
Не увежда емеайла на зъбите

Домашна система за избелване на зъбите

За да се засили ефекта от домашното избелване на зъбите, е препоръчително пациента да е преминал през клинично избелване. Домашните избелващи системи са лесни за употреба. Представляват полиетиленови (пластмасови/силиконови) шини, изработени по индивидуален проект, която следва анатомията на зъбите. Шините могат да се използват дългосрочно, като пациента сам нанася избелващия гел. Избелващият агент е с по-слаба концентарция, тъй като се използва в непрофесионална обстановка. Ефектът е съшият, но е по-отложен във времето. Трябва стриктно да се спазват инструкциите на зъболекаря относо продължителността и честотата на процедурите, които се правят у дома.

Неагресивно към зъбите
Удобно за употреба
Дълготраен ефект

Бондинг

Бондинга е термин, който обрисува минимално инвазивен подход, за промяна на усмивката. Чрез послойно и директно нанасяне на материал (композит) и специфична техника, постигаме нова форма, размер, големина, релеф и цвят на зъбите, без да ги пилим. Резултата е висока естетика и дълготраен ефект, без да сме агресивни. Манипулацията е напълно безболезнена, най-често се извършва в рамките на едно посещение и се възприема като алтернатива на керамичните фасети.

Извършва се в едно посещение
Минимално инвазивно
Високо естетично

Фасети

Фасетите са все по-популярно и използвано средство за коригиране на несъвършенства по зъбите. По своята същност те представляват тънки люспички, поставящи се по предната и видима част на зъба, които са с много високи естетични качества. Със тях можем да постигнем промяна в формата, размера, цвета и до някаква степен позицията на зъба. Бихме могли да заместим увредените зъбни тъкани, да прикрием големи възстановявания или силно оцветяване.
Керамични или композитни, фасетите имат не само естетическа, но и предпазна функция. Те заздравяват зъба, ако е податлив на счупване или вече е силно изтъркан, като предотвратяват последващо увреждане. Лекарите на клиника Splendent ще извършат преглед, ще Ви консултират и заедно ще изберете най-подходящият вариант за Вашата усмивка.

Дълготраен ефект
Високо естетично
WOW ефект

Smile Design

Знаем, че думата “проект” звучи доста мащабно, но това е точния начин да опишем промяната на вашата усмивка преди още да сме я започнали. Това е комплексен идивидуализиран подход, чрез който планираме и избираме най-подходящата форма, размер и пропорция, която да е съотвестваща и подходяща специално за вас. Изработването на проекта се извършва в две посещения, като на първото се прави поредица от фото снимки и видеа, които служат като отправна точка на нашите специалисти, за да изчислят, уразмерят и създават перфектна усмивка за вашето лице. Новата усмивка се изработва в лабораторията, който се пренася в устата на пациента при втората визита Така имаме възможност да видим как биха изглеждали промените спрямо меките тъкани, линията на усмивката, устните, бузите, как изглеждат в функция, мимика, жестове и говора на пациента, без дори да сме докосвали зъбите.

След това планираме и избираме как бихме могли да постигнем този резултат – чрез клинично избелване, cheaping, бондинг, фасети, корони, ортодонтско лечение, мини инвазивно лечение с алайнери, импланти и т.н. Общото време за изготвяне на проекта е средно около две седмици.

Сигурност
Визия
План

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

    Задайте своите въпроси и ние се ангажираме да Ви отговорим бързо и изчерпателно.